Havtorn nordens citron

Med sin perlende, syrlige smag og sine helsebringende egenskaber er det lille, orange havtornbær et af den danske naturs mirakler. Havtorn er naturens egen vitaminpille, propfyldt med antioxidanter og sunde vitaminer. Bærret er den nye superfood, der blev genopdaget i forbindelse med opblomstringen af Nyt Nordisk Køkken. Og nu kommer så, langt om længe, den første danske kogebog om havtorn.

Det er Kim Gravenhorst, køkkenchef, madpublicist og indehaver af Restaurant Beghuset i Dragør, og den anerkendte madfotograf Jacob Ljørring, der i denne nye, indbydende bog Havtorn – Nordens citron inviterer os indenfor i havtornens fascinerende verden.

Den populære køkkenchef giver os lækre opskrifter på at benytte havtorn i maden. Han deler gavmildt sin viden om, hvor og hvordan vi plukker bærrene, og fortæller samtidig, hvordan havtorn booster vores sundhed. I Asien har de orange bær fx i årtusinder været benyttet som medicin mod mavesmerter og feber, og nu er danske forskere også begyndt at anerkende de mange gavnlige effekter ved at spise de små vitaminrige bær. Ganske forunderligt er det, at havtorn i så mange år var overset herhjemme. Langt hellere spiste vi eksotiske citrusfrugter og acaibær end vores egne fantastiske, orange bær, der plukkes ved havet i vores smukke natur.

Med kogebogen Havtorn – Nordens citron er der nu endnu en god grund til, at flere af os får øjnene op for de supersunde og velsmagende havtorn.

Om forfatter og fotograf
Kim Gravenhorst er uddannet både kok og tjener. Har gennem årene virket på en række kendte kvalitetsrestauranter som Søllerød Kro, Skovshoved Hotel og Top of Town, SAS Hotel. Har siden 1990 været indehaver af restaurant Beghuset i Dragør og har de sidste 15 år arbejdet intensivt med udvikling af opskrifter til ugeblade og websider for Aller Media.

Jacob Ljørring er uddannet fotograf på Journalisthøjskolen og Teknisk Skole i Århus. Har gennem årene løst opgaver for medier som Ude og Hjemme, Familie Journal, Se og Hør, Billed Bladet, Newsweek, Google, Alt for Damerne, Hendes Verden, ICEMAN, Ugebladet SØNDAG samt en række kendte danske og internationale virksomheder. Er en særdeles dygtig og velrenommeret madfotograf.

Af: Kim Gravenhorst og Jacob Ljørring

Side: 184
Type: Hardback
ISBN nr: 978-87-92746-69-6
Pris: 249,95 kr.
Udkom den 22. august 2014

Læs uddrag af bogen her
❤❤❤❤❤
Politiken

✭✭✭✭✭
Jyllands-Posten

“Bogen er sprængfyldt med opskrifter, og billederne, taget af madfotografen Jacob Ljørring, er ualmindelig appetitlige.”
Jydskevestkysten

“Flot dekorativ kogebog med opskrifter og historier om det danske bær havtorn, som det nye nordiske køkken for alvor har sat fokus på. Den første danske kogebog udelukkende bestående af opskrifter med havtorn.”
Lektørudtalelse

X