Aspargesterrine med røget laks
6-8 skiver
30 grønne asparges
250 g røget laks i skiver
2 dl cremefraiche
2 blad husblas
2 spsk hakket dild
2 tsk revet citronskal
Salt og peber
2 dl cremefraiche
2 spsk citronsaft
2 spsk hakket dild
salt og peber
Pynt: Dild og rødløg
Beklæd en 1 l form med film og derefter med røget laks.
Skær det nederste stykke af aspargesene og kog dem i vand med salt i 3 – 4 minutter. Hæld vandet fra og hold dem lune. Udblød husblassen i koldt vand og varm halvdelen af cremefraichen op i en gryde. Tilsæt den afdryppede husblas, rør det sammen og bland det med resten af cremefraichen, citronskal, salt og peber.
Læg lagvis asparges og cremefraichen i formen og luk med røget laks. Sæt formen i køleskabet natten over – gerne under let pres.
Rør dressingen sammen og skær terrinen i skiver. Server med lidt rødløg og dild.