Kartoffelbrød

Kartoffelbrød

Kartoffelbrød
1 - 2 stk

200 g skrællede kartofler
2 spsk. olie

25 g gær
2,5 dl lunken mælk
2 æg
500 g hvedemel
50 g hvedeklid
2 tsk. salt
1/2 spsk. honning
1/4 tsk revet muskatnød

Riv kartoflerne og pres vandet af dem. Vend de revne kartofler med olien og læg dem i en ”slip let” bradepande. Bag kartoflerne i ovnen i 15 minutter på 175°. Rør i dem ind i mellem. 
Rør gæren ud i mælken. Rør olie, 1 æg, muskat, salt, honning, kartoflerne og mel i. Gem lidt mel til justering og til at mele bordpladen med.
Vend dejen ud på bordet og ælt den grundigt i 5 – 10 minutter til den er glat og smidig. Dæk den til og lad den hæve i 30 minutter. Ælt dejen sammen og form den til brød. Dæk dem til og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Pensl dem med sammenpisket æg. Varm ovnen op til 180°. Bag brødene i ca. 20 minutter.

Man kan forme dejen som man vil, bare husk at justere bagetiden derefter. På billedet er nogle brød drysset med hvedeklid og andre med revne kartofler.

X