
3 slags chokolademousse med creme brulee og friske jordbær
6 pers
Chokolademousse
50 g mørk chokolade
2 æggeblommer
15 g sukker
1,25 dl piskefløde
150 g lys chokolade
2 æggeblommer
15 g sukker
1,25 dl piskefløde
200 g hvid chokolade
2 æggeblommer
15 g sukker
1,25 dl piskefløde
6 spsk. solbær syltetøj
Creme Bruille
1 vanillestang
100 g melis
4 pasteuriserede æggeblommer
¼ l sødmælk
¼ l piskefløde
25 g Rørsukker til glasering
Lidt mynte til pynt
Chokolademousse
Brug denne fremgangsmåde til alle tre mousser.
Hak chokoladen fint og kom den i en metalskål. Sæt skålen i vandbad indtil chokoladen er smeltet. Pisk æggeblommerne hvide og luftige med sukkeret.
Hæld den smeltede chokolade i de piskede æggeblommer og pisk. Pisk piskefløden til skum og vend den hurtigt, men grundigt i chokoladeblandingen.
Hæld mousserne op i champagneglas. Læg én spsk. solbær syltetøj oven på og sæt dem i køleskabet i nogle timer inden servering.
Creme Bruille
Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen i en gryde.
Rør mælk og fløde sammen og pisk æggene i. Varm det op under konstant omrøring til det når 85 grader. Køl det ned igen imens der røres. Derefter hældes massen i forme eller tallerkner og bages i ca. ½ time ved 100 grader.
Sæt formene på køl natten over. Ved servering drysses de med rørsukker og sukkeret karamelliseres hurtigt med en bunsenbrænder til de er gylden