
Blomme souffle
6 pers
Blommer:
15-20 blommer, alt efter str.
150 g rør sukker
1 stang vanille
6 portions skåle
Lidt blødt smør
fint rasp
Souffle masse:
150 g Revet marcipan
50 g Sukker
30 g Maizena
4 æggeblommer
4 æggehvider
Blommerne:
Skær vanillestangen igennem på langs, med en kniv. Skær blommerne igennem og fjern stenene. Kom dem i et ildfast fad, drys dem med sukker og læg kanel og vanillestang ved. Dæk fadet med alufolie og sæt det i ovnen ved 150 grader i 20-30 minutter til blommerne er møre, men ikke udkogte.
Blommerne kan med fordel laves længe i forvejen og opbevares i en tæt sluttet beholder eller glas i køleskab.
Soufflemasse:
Marcipan og æggeblommer røres sammen. Æggehviderne piskes stive, sukkeret kommes i og det piskes til en stiv marengs. Pisk maizenaen hurtigt i.
Pisk en tredjedel af marengsen i marcipanen til en ensartet masse og vend derefter det sidste marengs i.
Smør de 6 skåle godt med smør og drys med rasp. Fordel souffle massen i skålene og læg 2 halve blommer oven på. Bag dem ved 180 grader i ca. 20 minutter til de er gyldne og er hævet op over kanten. Ovnen må ikke åbnes mens de bager.
Anret souffléerne sammen med resten af blommerne og evt. en god vanilleis.