Hyldeblomst sirup

Hyldeblomst sirup

Hyldeblomst sirup, saft og is

Sirup:
50 stk hyldebærblomster
1 kg sukker
1 kg farin
3 dl citronsaft
skallen af 4 citroner
2 l vand
20 g citronsyrer
3 tsk atamon
Is:
½ dl pasteuriseret æggeblommer
2 spsk sukker
1,5 dl hyldebærblomst sirup
½ l piskefløde.

Sirup:
Hyldebærblomsterne kan plukkes fra midt i juni til midt i juli. De skal være så nyudsprungne som muligt. Skallen skæres af de 4 citroner, der må ikke være noget hvidt med - kun den yderste skal. Læg blomsterne i en stor krukke. Bland de øvrige ingredienser, på nær atamon, sammen i en gryde og bring det i kog.
Hæld det over blomsterne og tilsæt atamon. Bland det og lad det stå og trække i 3-4 dage før det sigtes. Hæld siruppen på flasker og opbevar det i køleskabet.
Is:
 Æggeblommer og sukker piskes til det bliver tykt og hvidt. Fløden piskes til en, ikke for tyk, skum og vendes i. Siruppen vendes i og isen fryses på maskine.
Saft: 
Bland siruppen med koldt vand eller danskvand i forholdet 1:5. Tilsæt evt. isterninger, citronskiver eller frugt stykker.

X