Dampet fjæsing og stegt laks i kørvelfume
4 pers.
4 store fjæsingfileter u/ ben
4 Stykker laksefilet med skællet skind.
200 gr. svampe
1 bdt. Kørvel
30 g smør
salt og peber
Kogelage:
2 dl tør hvidvin
2 dl fiskebouillon
1 stjerneanis
2 tsk. hel koriander
1 spk. citronsaft
150 g smør
Kogelage:
Fiskebouillon, vand, koriander og stjerneanis koges op.
Steg svampene i smør.
Steg laksestykkerne på en pande i fedtstoffer. Steg dem med skindet ned af til det er helt sprødt, vend dem om og steg dem færdige.
Pocher fjæsingfileterne i kogelagen i ca. 3 minutter. Hold fileterne varme og sigt lagen. Blend lagen med smørret og kørvelen. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Anretning
Sauce, fisk og svampe anrettes og pyntes med kørvel. Server med ris eller kogte kartofler.