Havtornsirup

Havtornsirup

Ca. 1 l

4 appelsiner - usprøjtede
1 kg havtorn
600 g rørsukker





Riv skallen af appelsinerne og pres saften af. Der skal være ca. 3 dl saft, ellers skal der bruges nogle flere appelsiner. Hæld havtornen i en gryde sammen med appelsinsaften og kog det op. Lad det simre i 5 minutter. Hæld det hele i en sigte, og brug en dejskraber til at presse væsken ud af bærrene med. Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt sukker og appelsinskal. Kog saften op og skum urenhederne af. Sigt saften igennem et, ikke for fintmasket klæde og hæld den på skoldede glas.  Opbevares i køleskabet, hvor den godt kan holde sig i et par måneder.

Bruges primært til desserter, kager og søde drikke
Er dejligt som saftevand, blandes op ca. 1 – 6 med koldt vand eller danskvand.

X