8-10 pers.
Bagetid: 1 time og 15 min.
60 g valnødder
60 g flormelis
225 g hvedemel
1 knsp salt
125 g koldt smør
1 æggeblomme
3 spsk koldt vand
2 æg
2 æggeblommer
150 g sukker
1,5 dl fløde
1,5 dl havtornsaft, se side ??
15 g maizena
revet skal af 1 appelsin
50 g blødt smør
Marengs (Til 1 tærte):
1 dl pasteuriserede æggehvider
150 g flormelis
Kom valnødderne i en foodprocessor og blend dem helt pulveriserede. Tilsæt flormelis, mel og salt og blend det sammen. Kom smørret i, i små klumper og blend til en smuldret masse. Hæld det over i en skål og tilsæt æggeblomme og vand. Brug hænderne til at ælte dejen helt sammen og lad den hvile i køleskabet i en times tid.
Kom lidt mel på bordet og rul dejen så den passer til en tærteform på 24 cm. Beklæd formen med dejen og prik huller i bunden med en gaffel. Læg et stykke bagepapir i og fyld den op med tørrede kikærter eller lignende. Bag bunden i 15 minutter på 200 grader. Fjern kikærter og bagepapir og bag bunden i 5 minutter mere.
Creme:
Kog 1 dl havtornsaft, sukkeret og den revne appelsinskal op i en gryde og tag den fra varmen. Pisk æg og blommer sammen med resten af havtornsaften, fløde og maizena. Pisk den varme havtornsaft i, hæld det hele tilbage i gryden og varm det op til kogepunktet, der skal piskes hele tiden. Hæld cremen over i en skøl og rør smørret i, i små klatter. Hæld cremen i tærtebunden.
Marengs:
Pisk æggehvider med flormelis til en let skum. Smør eller sprøjt skummet på tærten og bag den i ovnen ved 180 grader til marengsen har taget farve og er bagt.