Ispinde af råsaft

Ispinde af råsaft

Ca. 15 stk

1 stang vanilje
2 appelsiner, usprøjtede
4 stjerneanis
350 g sukker
50g glukose
2,5 dl vand

5 dl råsaft
5 dl vand


Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab marven ud og mos den sammen med lidt af sukkeret. Læg både den tomme skal og vaniljen i en gryde. Skær skallen af appelsinerne, kun det yderste uden at få det hvide med på bagsiden. Pres saften af frugtkødet og kom skal og saft i gryden. Tilsæt stjerneanis, sukker, glukose og vand og kog det hele op. Lad det stå og simre ved svag varme i 10 minutter og hæld lagen i en passende bøtte. Stil lagen i køleskabet og lad den trække i mindst et døgn. Jo længere den trækker, jo mere smag får den af stjerneanis og vanilje.
Tilsæt råsaften og vand og rør det sammen. Sigt saften og hæld den i isformene, sæt en pind i og stil dem i fryseren til de er frosset.
Man kan pynte isene med forskellige slags chokolade, nødder og drys.

Man kan også bruge en kogt saft, i stedet for råsaft, men så forsvinder en del af vitaminerne. 

X