Lagkage

Lagkage

Creme:
100 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
40 g maizena
2,5 dl mælk
2 æggeblommer
3 blade husblas
2,5 dl havtorn saft
4 dl piskefløde

Gele med bær:
3 blade husblas
3 dl havtornsaft
100 g sukker

Pynt
2 dl råsyltede havtorn
2,5 dl piskefløde
50 g pulveriseret havtorn

3 lagkagebunde

Creme:
Kom sukker, vanilje, maizena, mælk og æggeblommer i en skål og rør det sammen.
Udblød husblassen i koldt vand og knug vandet af den.
Kog saften op i en gryde og kog den op. Kom mælkeblandingen i og pisk i den hele tiden. Når cremen har nået kogepunktet og er blevet tyk, tages gryden fra varmen og husblassen røres i. Hæld cremen over i en skål og dæk den til med film.
Når cremen er nået ned på stue temperatur, piskes fløden til skum og vendes i.
Stil skålen i køleskabet. Når den er blevet koldere og er begyndt at stivne skal lagkagen samles.

Gele:
Udblød husblassen i koldt vand og knug vandet af den. Kom havtornsaft og sukker i en gryde og varm det op, imens der røres, til sukkeret er smeltet. Tilsæt husblassen og køl lagen af til lige før den begynder at stivne.

Lagkagen:
læg den første bund på et fad og kom næsten halvdelen af cremen på. Læg en bund oven på og kom creme på igen, men gem ca. 1 dl. Kom den sidste bund på og smør et tyndt lag på toppen.
Fordel de råsyltede bær på kagen og stil den i køleskabet. Når geleen næsten er stivnet, fordeles den oven på de kolde bær på toppen af kagen.
Pisk fløden til skum og kom ca. 2 dl i en sprøjtepose. Smør resten på siden af lagkagen.
Drys siderne med pulveriseret havtorn og pynt kanten med det sidste flødeskum. 

X