Når man har presset saften af sine rå havtorn, står man der med en sigte fuld af kerner og skaller. Man kan vælge at smide dem ud, men man kan også få glæde af de omega 7 fedtsyrer, der er i kernerne. Tørrer man sine skaller, kan man efterfølgende blende dem i en elektrisk kaffe kværn. Pulveret kan drysses på salater eller anvendes som pynt på desserter og meget andet.
Opbevar pulveret i et glas med tætsluttende låg.
Havtorn er fine at tørre og det kan være en god ide, hvis man har mange bær og kun lidt plads i fryseren. Det tager sin tid at tørre dem, for bærret indeholder næsten ingen faste stoffer, men der imod en masse væske.
Spred bærrene ud på et stykke bagepapir og tør dem i en varmluft ovn ved 40 grader. Det kan tage alt fra 12 timer til flere døgn, afhængig af om man ønsker dem knastørre eller gerne vil have dem lidt bløde. Vælger man det sidste skal man opbevare dem i køleskabet – ellers mugner de. De kan også fryses ned.
Man kan godt få det til at gå hurtigere, ved at sætte temperaturen op, men til gengæld mister bærrene noget af deres smukke farve og en større del af vitaminerne. Er man ikke så glad for at lade sin ovn køre så lang tid, kan man købe en dehydrator, som er opfundet til netop det formål, at tørre frugter og bær.
Der findes flere sider på internettet, hvor man kan købe en sådan.
De tørrede bær har mange anvendelsesmuligheder. De kan f. eks bages ind i brød og kager, drysses i salater og blandes i müesli og meget andet.