Frilands gris med 2 slags sennepsfrø, søde rødbeder og sure agurker

Frilands gris med 2 slags sennepsfrø, søde rødbeder og sure agurker

4 pers.

200 g kogt sprængt svinebryst
4 skiver svinefilet på i alt 200g

Glaserings lage:
gule sennepsfrø
sorte sennepsfrø
100 g rørsukker
1 lille chili
50 g ingefær
2 dl æbleeddike
1 spsk. Dijonsennep
Sure agurker:
1 agurk
salt
sukker
1-2 dl æbleeddike
2 spsk. olivenolie
lidt hakket dild

Søde rødbeder:
1 stor rødbede
salt
10 peberkorn
2 laurbærblade
1 ½ tsk. gule sennepsfrø
2 dl æbleeddike
2 dl sukker

Glaserings lage:
2 tsk. Gule sennepsfrø ristes i en gryde, herpå kommes de 100 g rørsukker som koges til karamel. 
Derefter tilsættes det fint hakket chili uden kerner og fint hakkede ingefær (kan rives) samt 2 dl æbleeddike og 1 skefuld Dijon sennep, koges derefter ind til sirup konsistens og smages til.

Søde rødbeder og sure agurker:
Agurken skrælles og flækkes på langs. Skrab kærnerne ud med en ske og kasser dem. Skær agurken i trekanter og drys med salt og lidt sukker.
Lad dem trække i 1 time. Vrid dem let, og overhæld dem med æbleeddike.
Ved servering drænes de og der tilsættes lidt olivenolie og hakket dild.

Rødbeden koges mør i vand med salt, peberkorn, laurbær og ½ tsk. gule sennepsfrø.
Pil skrællen af og skær den i skiver. 

Hældes over med en lage af:
Æbleeddike, sukker og resten af sennepsfrøene.
Hviler i lagen 1 døgns tid inden brug.

Svinebrystet skæres ud i passende stykker og varmes i glaseringslagen.
Svinefileterne steges i lidt smør og krydres med salt og de sorte sennepsfrø- kværnet fint i en peberkværn.

Anret som på billedet

X