Kalvelever med estragonsmør, courgettesauté og kartoffelbåde
4 pers.
4 skiver kalvelever på ca. 170 g
50 g mel
50 g fedtstof
salt, peber
2 courgetter
1/2 dl olivenolie
1/2 dl hakket persille
salt og peber
2 spsk. citronsaft
Kartoffelbåde:
750 g skrubbede kartofler.
1 dl. olie
250 g blødt smør
1 tsk. støds anis
2 spsk. citronsaft
1 dl hakket frisk estragon
salt og peber
Leveren vendes i melet tilsat salt og peber og steges på panden i ca. 2-3 minutter på hver side afhængig af tykkelsen. Leveren skal helst være lyserød indeni for ikke at blive tør.
Rør de bløde smør med resten af ingredienserne og brug en ske til at forme små æg der sættes af på et stykke papir. Sæt smørret på køl.
Flæk courgetterne på langs og skær dem i 1 cm tykke skiver, på skrå. Varm olivenolien op på en pande og svits courgetterne. Tilsæt persille, salt og peber og vend det sammen. Dryp med citronsaft.
Kartoffelbåde:
Kartoflerne skæres ud i både og vendes i olien og drysses med salt. Kartoffelbådene kommes i ildfast fad og stiles i ovnen ved 200° i ca. 45 minutter. Vendes engang i mellem.