Indbagt Danablu med figen, pebersirup og krydderurtesalat.
Pebersirup med valnødder:
2 spsk farin
2 spsk sukker
1dl vand
1 tsk rosen peber
40 g hakkede valnødder
Indbagt Danablu:
200 g Danablu
8 – 12 stk. tørrede svesker
1 dl rødvin
1 kvist timian
2 spsk sød chilisauce
8 blade filodej eller risdej
1 sammenpisket æg
Krydderurtesalat:
2 dl blandede friske krydderurter
2 spsk god olivenolie
Krydderurtesalat:
Bland krydderurterne grundigt med olivenolien.
Pebersirup med valnødder:
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog dem indtil det får en sirupsagtig konsistens. Lad siruppen køle af.
Indbagt Danablu:
Hak sveskerne groft og læg dem i en gryde sammen med rødvin, timian og chilisauce. Lad det småkoge, under omrørigt, til det bliver til en kompot. Lad kompotten køle af.
Læk 2 blade dej oven på hinanden og læg en klat kompot oven på, i midten. Læg et stykke Danablu oven på kompotten og pensl med æg rundt om på dejen. Saml den til en pose omkring kompot og ost. Klem den godt sammen så den ikke går op når den bages.
Lav de andre tre ”poser” og stil dem alle på en plade med bagepapir. Bage dem i ovne på 190 grader i ca. 10 minutter til dejen er sprød og gylden.
Server dem lune med pebersirup og krydderurtesalat.