4 pers
200 g røgtet lask
1 løg
1 spsk. olie
1 bundt dild
salt og peber
4 store æg
4 spsk. fløde
4 cocotter
1 spsk. olie
Skær laksen i tern. Hak løget, svits det i olien uden af de tager farve og tag det fra varmen. Tag en enkelt kvist dild fra til pynt og hak resten. Rør laksen og den hakkede dild i løgene, krydr med salt og peber. Tag lidt fra til pynt og fordel resten i 4 smurte cocotter.
Slå forsigtigt et æg ud i hver cocotte – så blommen ikke går i stykker. Hæld 1 spsk. fløde i hver cocotte og kværn lidt sort peber i.
Hæld lidt vand i en gryde og bring det i kog. Sæt cocotterne ned i gryden og dæk den til med folie – der skal være vand så det når halvvejs op på cocotterne. Skru ned for gryden så det kun simre. Det må ikke boble så vandet kommer ind i cocotterne. Lad dem simre i ca. 10 minutter til hviderne lige akkurat er stivnet og server dem, pyntet med dild og resten af fyldet.
Serveres med ristet toast.