Rollmops
4 pers
4 dl eddike
200 g sukker
2 dl vand
4 laurbærblade
20 sorte peberkorn
1 løg
1 porre
1 gulerod
4 dobbelte sildefileter
1 bundt dild
salt peber
Rør eddike, sukker og vand sammen til sukkeret er smeltet.
Tilsæt laurbærblade, peberkorn og løget skåret i både.
Skær porre og gulerod i lange tynde strimler og klip finnerne af sildefileterne. Læg sildefileterne med skindsiden ned af og fordel plukket dild, porre og gulerodsstrimler på dem. Krydr dem med salt og peber.
Rul fileterne sammen og luk dem med en tandstikker.
Læg rullerne i et ovnfast fad, overhæld dem med lagen og dæk det til med stanniol. Stil fadet i ovnen på 190 grader til lagen når kogepunktet.
Ca. ½ time. Tag fadet ud og lad det afkøle.